прапор Украiни герб Украiни
Малокомишуваська загальноосвiтня школа I-III ступенiв
герб Олександрівська  ЗОШ  прапор Олександрівська  ЗОШ

” Голокост: чужого горя не буває”

27 січня у світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Україна на державному рівні вшановує жертв трагедії з 2012 року. Генеральна асамблея ООН прийняла 1 листопада 2005 року Резолюцію № 60/7, у якій говориться, що «Голокост, який привів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, буде завжди слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження…». Нині весь світ знає про трагедію Бабиного Яру, де згідно з офіційними  даними  загинуло понад 100 тисяч  осіб  різних національностей.

Сприймаючи ці події як загальнолюдську трагедію і пам’ятаючи про її жахливі наслідки, Українська держава докладає чимало зусиль для того, щоб наступні покоління ніколи не забували про ті страшні часи, і, головне, щоб це жахіття ніколи не повторилося.

Вшановуючи пам’ять жертв Голокосту класними керівниками школи було проведено заходи з учнями, організовано акцію “Запали свічку пам’яті: Свіча Голокосту незгасне”, а у шкільній бібліотеці проведено  книжкову виставку «День пам’яті жертв Голокосту».

Класні керівники 5-11 класів провели тематичні уроки пам’яті «Голокост – шрам на серці людства».

Зі старшокласниками організовано перегляд документального фільму «Голокост».

     Голокост – безпрецедентний прояв зла, який не можна просто залишити в минулому і віддати забуттю. Пам’ятаймо, щоб не повторилось!