прапор Украiни герб Украiни
Малокомишуваська загальноосвiтня школа I-III ступенiв
герб Олександрівська  ЗОШ  прапор Олександрівська  ЗОШ

Міжнародний день рідної мови “Мова рідна, мова солов’їна”.

Мова – найнезбагненніший і найдосконаліший із феноменів людського суспільства. У світі немає нічого такого, чого не можна б було означити словами. Чим багатша нація духовно, тим глибша мова.

Щороку 21 лютого український народ відзначає День рідної мови, з метою розуміння того, що мова наш скарб, без якого не може існувати ні людина, ні Україна як держава.

Саме тому в нашій школі було проведено ряд заходів, з 1 – 4 класи виховна година «Мова моя рідна, мова солов’їна», де учні початкових класів показали свої знання про мову та в кінці заходу були нагороджені «Абетками побажань».

З учнями 5 – 11 класи  було проведено інтелектуальну гру – конкурс знавців української мови «Мово українська, мово солов’їна», під час якої діти розширювали знання про красу і багатство мови, прагнули продемонструвати свої знання та вміння. Адже дане свято – це поетична передмова до досконалого вивчення рідної мови. Вивчати її, удосконалювати свої знання, збагачувати словниковий запас під час читання і спілкування – обов’язок кожного громадянина.

У грі брали участь дві команди – це «Мовознавці» і «Словограй».  Під час проведення конкурсу знавців рідної мови діти були активні, емоційні, проявили свої знання та ерудицію, уміння працювати командою, самоорганізовуватись, толерантне ставлення до думок інших.
Наша мова – це криниця духовності і моралі, дзеркало українського менталітету, доброти, душевності, щирості.

І сьогодні ми ще раз переконалися у тому, що українська мова – це безмежний океан. Вона  мелодійна, як пісня солов’їна , прекрасна і барвиста, наче дощова веселка. Не можна ходити по рідній землі, не зачаровуючись її милозвучністю та красою.