прапор Украiни герб Украiни
Малокомишуваська загальноосвiтня школа I-III ступенiв
герб Олександрівська  ЗОШ  прапор Олександрівська  ЗОШ

“В Європу – з Україною в серці”

День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах.

З метою поглиблення знань учнів про Європу, формування європейського світогляду, сприяння поширенню знань про Європейський Союз, підвищення громадянської та політичної культури у Малокомишуваській ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшли заходи Дня Європи в Україні. Зокрема, відбувся перегляд відеофільму «Тур столицями Європи», засідання круглого столу на тему: «Європейські цінності в Україні. Серед учнів початкової школи проводився конкурс малюнків «Крок до Європи». Також у ці дні пройшли години спілкування, бесіди на тему євроінтеграції України. Школярі згадали, яку ціну заплатив український народ за свій європейський вибір та чому потрібно прагнути стати справжнім європейцем, адже це – шлях до добробуту країни та її громадян.

Класними керівниками проведено виховні години «Ми та Європа», «З історії святкування Дня Європи»; години спілкування «Шлях України до Євросоюзу», «День Європи в Україні»; бесіди «Україна – Європейська держава», «Європейський союз і Україна. Вчителями історії та правознавства підготовлені уроки-диспутиінтегровані уроки «Європейський вибір України», «Україна – серце Європи» Під час уроків географії відбулися заочні Інтернет-подорожі країнами Європи «Віртуальна Європа», віртуальні екскурсії «Країнами Європи».

У шкільній бібліотеці оформлено куточки, інформаційні виставки, тематичні експозиції, присвячені Дню Європи «Європейський вибір», «Шлях України до Євросоюзу», «Європа – наш спільний дім».