прапор Украiни герб Украiни
Малокомишуваська загальноосвiтня школа I-III ступенiв
герб Олександрівська  ЗОШ  прапор Олександрівська  ЗОШ

1 грудня ” ВІЛ/СНІД – знати, передбачити, запобігти”

Жити в світі, в якому є ВІЛ... | Новини | Українське радіо

1 грудня згідно з рішеннями Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та Генеральної Асамблеї ООН, прийнятими в 1988 році, проголошено Всесвітнім днем боротьби з синдромом набутого імунодефіциту.
У Малокомишуваській гімназії  теж в цей день було проведено низку заходів із цієї нагоди.
На великій перерві відбулась інформаційна година «ВІЛ/СНІД – стосується кожного», зміст якої змусив усіх задуматися над проблемами ВІЛ/СНІДу.
Діти та вчителі, узявши участь в  акції «Червона стрічка», проявили свою підтримку та толерантність до ВІЛ-інфікованих осіб.

Серед учнів гімназії  проведено конкурс плакатів, на яких учні висвітлили шляхи передачі ВІЛ-інфекції, історію відкриття ВІЛ, світові статистичні дані про ВІЛ/СНІД; заходи безпеки, що попередять інфікування.
Про можливі шляхи передачі ВІЛ  інфекції та засоби захисту, вивчення та розуміння проблеми ВІЛ/СНІДу, розкриття  питань толерантності по відношенню до ВІЛ інфікованих людей старшокласники дізналися на тематичній  годині спілкування: “Маршрут безпеки ВІЛ / СНІД” ( учні 7 – 9 класів), з учніми були проведені виховні години :«ВІЛ/СНІД в Україні» (7 класи), «СНІД. Хто попереджений – той захищений» (8 класи), «Правда про СНІД» (9 класи).