прапор Украiни герб Украiни
Малокомишуваська загальноосвiтня школа I-III ступенiв
герб Олександрівська  ЗОШ  прапор Олександрівська  ЗОШ

5 лютого – “Ми шануємо пам’ять героїв своїх”

5 лютого – це  дата, з якою пов’язане трагічне минуле Ізюма та його мешканців в роки жорстокої окупації. Водночас це світлий і важливий день, який став новим відліком в історій нашої рідної землі та викарбувався в пам’яті ізюмчан на довгі літа.

В 1943 році Ізюм неодноразово ставав ареною бойових дій на передовій. Остаточно місто було визволено 5 лютого 1943 року. Цей день назавжди увійшов в історію міста. Тисячі воїнів, мирних громадян віддали свої життя та здоров’я, загинули в боях, закатовані в концтаборах, померли від голоду і холоду. 

Була проведена низка заходів, присвячених цій даті. А саме : виховні години «Героїчні сторінки подій визволення міста Ізюм від нацистських загарбників», тематичні уроки з історії України, уроки пам’яті: «Тільки тим історія належить, хто за неї бореться й живе».

В шкільній бібліотеці до цієї дати оформлена книжкова  виставка «Пам’ять палаючих років», на якій представлені книги: «Серця, опалені війною»; Мамонтов В. Б. «Шаги войны. г. Изюм 1941-47 г.г. » та ін., а також матеріали періодичних видань.

Хвилиною мовчання  було вшановано пам’ять всіх загиблих в ті страшні роки.