прапор Украiни герб Украiни
Малокомишуваська загальноосвiтня школа I-III ступенiв
герб Олександрівська  ЗОШ  прапор Олександрівська  ЗОШ

День Соборності України: «Велика злука – великі сподівання».

Як у Луцьку відзначатимуть День Соборності України. ЗАХОДИ | ВолиньPost

День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.

Для свідомого українця, для українця-патріота найсвятіше слово – «Україна», тому сьогодні учні вшановують дві визначні дати – проголошення незалежності України IV Універсалом Центральної Ради та проголошення Соборності України.

На вівтар української державності багато поколінь поклали своє життя. І нинішнє покоління українців – приклад сили духу, сили патріотизму, сили незламності, які успадкували від предків. Відзначення Дня Соборності – наш обов’язок берегти світлу пам’ять про незлічені жертви, покладені українським народом на вівтар незалежності, соборності держави.

І наша школа не залишилась осторонь, 22 січня до Дня Соборності України з метою формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення  Дня Соборності України в школі організовано та проведено ряд заходів (дистанційно).

Класні керівники 1 – 4 класів підійшли креативно до проведення заходу. З учнями було проведено дистанційно виховні години та вікторини на теми : « День Соборності України – славетний день в історії України», «Моя Україна – єдина» , “Усі народи України живуть у злагоді та мирі” . Учні переглянули тематичний фільм та презентацію.з метою  поглиблення знань учнів з історії виникнення свята Соборності України, поглибити знання учнів про історичне минуле нашої держави; формувати національну свідомість школярів, виховувати патріотів рідної держави, виховання патріотичних почуттів та поваги до держави та  державної атрибутики. Проведена Дистанційна вікторина до дня Соборності України.

https://www.youtube.com/watch?v=bqYDF2WcDik
а також запропоновано взяти участь у конкурсі малюнків  «Патріотичне сердечко» для створення коллективної роботи «Моя Україна – єдина»

Класний керівник з учнями 5 класу провела дистанційно виховну годину до Дня Соборності України  як відео-урок.  Використання нестандартних форм уроків сприяє формуванню пізнавальних інтересів учнів. Відео-урок зацікавив дітей, створив атмосферу невимушеності та веселий настрій, стимулював до розвитку творчих задатків молоді: кмітливості, логічного мислення, уяви.

З учнями 6 класу було проведено дистанційний захід  « Україна Єдина» , було показано відео урок , проглядаючи який, діти дізналися про історію виникнення свята; згадали про значення слова « соборність», згадали події Євромайдану , хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв Небесної сотні . Також було проведено он лайн вікторину до дня Соборності України , де дітям було задано питання ,які стосувалися історіїї України. Проведено конкурс малюнків « Моя країна-  Україна».

Класні керівники з  учнів 7 – 8 класів 22 січня  провили  виховну годину «Україна – соборна держава». Матеріали були розміщені на платформі Google Classroom. Метою заходу було пробудження iнтересу до поглибленого вивчення iсторiї та культурних надбань українського народу; виховання глибокої поваги та любовi до Батькiвщини. Учні ознайомилися з Історичною довідкою про це свято, переглянули презентацію «Соборність України». На сайті  Youtube  https://www.youtube.com/watch?v=ejPrdRSVnTE  учні переглянули відео «Злука. День соборності України» ( з циклу Перемоги України). Для самоконтролю учні дали відповіді на запитання у Google Форми.

З учнями 11 класу було проведено урок-вікторину, присвячений Дню Соборності  України на  тему «Любіть Україну!». З метою поглиблення знань учнів про Україну як  державу зі своєю  історією, культурою, народними звичаями та традиціями; формування почуття належності до українського народу; розвиток полікультурної, соціальної компетентності учнів. Учні 11 класу приймали активну участь, демонструючи ґрунтовні знання. Найбільшу кількість балів отримали Ушаков Микита та Леонова Катерина, яких  було нагороджено заохочувальними призами. Учні школи впевнені в бажанні будувати Українську державу в рівноправній єдності всіх громадян незалежно від національності, віри і переконань, бо Свобода, Незалежність, Соборність – це ті неперехідні цінності, які завжди були, є і будуть шановані в Україні.

Роботи дітей 

Роботи дітей