прапор Украiни герб Украiни
Малокомишуваська загальноосвiтня школа I-III ступенiв
герб Олександрівська  ЗОШ  прапор Олександрівська  ЗОШ

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Чорнобиль – один із епохальних поворотів не тільки української історії, але і всього людства. Біль і мужність Чорнобиля  сповнює наші серця тривогою та неспокоєм. Тільки через багато років приходить до нас переосмислення масштабів цієї трагедії і подвигу ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. Ми маємо зробити все, щоб у майбутньому подібні катастрофи ніколи не повторювались, а пам’ять про цих людей жила у наших серцях.

З 9.12.2019  по  13.12.2019 в закладі відбулися заходи з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Золотарьовою О.С вчителем історії  був проведенний  урок памяті «Вони були першими…» , класними керівниками були проведенні години спілкування, в шкільній бібліотеці оформлена книжкова – ілюстративна виставка «Ймення зорі-Чорнобиль», учням 8-10 класів влаштовано перегляд документального фільму «За хвилину до катастрофи». Діти мали змогу ознайомитися з подіями 1986 року, переглянути відео сюжети про героїзм і мужність ліквідаторів наслідків страшної катастрофи. Особливо зворушила учнів розповідь про пожежників, які ціною власного життя і здоров’я захищали Україну від  наслідків аварії.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих, чиє життя обірвав смертоносний атом, безневинна смерть яких назавжди залишиться незагоєною раною нації.