прапор Украiни герб Украiни
Малокомишуваська загальноосвiтня школа I-III ступенiв
герб Олександрівська  ЗОШ  прапор Олександрівська  ЗОШ

“Крути – наша слава, наша історія”

Бій під Крутами відбувся 29 січня 1918 року біля залізничної станції Крути за 130 кілометрів від Києва між регулярними частинами Червоної армії та загоном із київських курсантів і козаків «Вільного козацтва», що загалом нараховував близько п’ятисот чоловік.

З метою вшанування пам’яті героїв Крут 29 січня у нашій школі було проведено тематичну лінійку «Під Крутами пішли в безсмертя» та організовано перегляд документального фільму «Недооцінений урок історії. Герої Крут».

Діти мали можливість переглянути документальні відеофільми та обговорити питання патріотизму героїв битви, перегляд фільмів  проходив у формі дискусії. Кожен з учнів висловив власну думку щодо цих подій. В кінці заходу присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять про героїв Крут, які стали символом патріотизму і жертовності у боротьбі за незалежну Україну.

Класними керівниками у класах були проведені бесіди «Герої Крут» та виховні години «Молодь за волю України», а у шкільній бібліотеці організовано виставку історичної літератури «Крути – історична пам’ять народу».