прапор Украiни герб Украiни
Малокомишуваська загальноосвiтня школа I-III ступенiв
герб Олександрівська  ЗОШ  прапор Олександрівська  ЗОШ

Урок пам’яті. Роковини трагедії Бабиного Яру.

Сьогодні, 29 вересня, 83 роковини однієї з найжахливіших подій Голокосту – масових розстрілів мирного населення в Бабиному Яру в Києві.

Трагедія в Бабиному Яру, її вплив на долю людства, на історичну пам’ять сучасників є нині дуже актуальною темою для нашої країни, оскільки  тісно пов’язана з питаннями єдності нації, політичної свідомості громадян.

З метою гідного вшанування пам`яті жертв Голокосту та масового знищення нацистськими окупантами мирного населення  в роки Другої світової війни, поглиблення знань  учнів з масштабами та негативними наслідками Голокосту, розкриття змісту подій, пов’язаних із трагедією в Бабиному Ярі, виховання гордості за тих співвітчизників, які віддали своє життя заради інших у Малокомишуваській гімназії було проведено цикл виховних заходів «Бабин Яр – пам’ять на тлі історії»: тематичні й виховні години, години пам’яті  та уроки-реквієми, відеоролики і бесіди  про трагічні події у Бабиному Яру.

Учні розширили знання про події, пов’язані з трагедією в Бабиному Яру, який став могилою десятків тисяч євреїв, а також українських патріотів, військовополонених, громадян інших національностей; ознайомились з історичними фактами, переглянувши відеофільм «Історична правда: трагедія в Бабиному Яру», та дійшли спільного висновку,   що в пам’яті народній такі скорботні події не мають часового виміру, вони завжди живі, як і біль втрати за кожним, хто пройшов дорогою смерті.

Класні керівники  провели тематичні заходи: виховна година-реквієм «Бабин Яр – трагедія на тлі історії»; урок-реквієм «Трагедія Бабиного Яру – в серці українського народу».

На жаль,  сторінку історії в Бабиному Яру вже неможливо виправити – трагедія сталася, але людство  має докласти максимум зусиль, щоб подібне не трапилося ніколи в житті!

Та ми навіть уявити не могли, що геноцид знову прийде на українську землю. Що в сучасному світі на території вільної незалежної країни повторяться ці жахливі події і знову на нашій землі вбивають невинних людей. Багато українських міст, селищ, сіл зазнали злочинів російських окупантів. Світ побачив жорстокі масові вбивства рашистами чоловіків, жінок, дітей, літніх людей, тварин, жахливі тортури, спалені тіла закатованих…

Коли палають будинки та історичні пам’ятники, гинуть діти, героїчно захищають нашу Україну від нелюдів-росіян Збройні сили України, трагедія Бабиного Яру – це повчальний урок і для нинішнього покоління. Час не може загасити нашу пам’ять. Ми віримо в нашу перемогу, з надією дивимося у майбутнє.

Слава Україні! Героям слава!