прапор Украiни герб Украiни
Малокомишуваська загальноосвiтня школа I-III ступенiв
герб Олександрівська  ЗОШ  прапор Олександрівська  ЗОШ

ДЕНЬ ВИШИВАНКИ

Вишивання моє, вишивання…
Чорний – сум, а червоний – кохання.
Синій – небо, зелений – буття.
Вишиванка – це наше життя!

21 травня вся країна святкує День вишиванки! Не залишилась осторонь і Малокомишуваська ЗОШ

І – ІІІ ступенів .

Не перший рік у нашій школі, як і у всій Україні, відзначають День вишиванки. І цього року учні, вчителі та батьки школи долучилися до акції “Одягни вишиванку” у третій четвер травня. Хтось радів своїм новим вишитим обновкам, хтось вдягнув улюблену вишиванку. Але всі були єдині у думці, що таке свято об’єднує і вчителів, і  учнів різних класів. На передодні свята Попова Ю.П. та учнівське самоврядування з учнями школи провели дистанційно мастер – клас «моя – вишиванка», учні школи були активними учасниками.

Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.

Східна мудрість твердить, що щасливою людина може бути тільки в тому разі, коли добре засвоїть 4 уроки життя: урок здоров’я, урок любові, урок мудрості, урок праці. Ці уроки життя кожен учень школи проходить через сходинки учнівського самоврядування, де набуває досвід в пошуках власного місця в суспільстві.

Україно, одягни вишиванку,

Пригадай, як колись було.

Її гордо носило місто,

І пишалося кожне село.

Україно, носи вишиванку,

В будні і свята носи.

Бо ніде не знайдеш більше в світі

Неповторної диво краси.